Testati atent produsele cosmetice, ca sa nu va alegeti cu alergii severe!

11/02/2010 14:51

Va confruntati cu un disconfort si chiar cu eczeme in zona ochilor? Ei bine, de vina ar putea fi lacul de unghii. Iar lista alergiilor mai putin cunoscute este mult mai lunga.

Cu o simpla sedinta de machiaj, chipul poate fi schimbat spectaculos. Insa imaginea reusita poate fi compromisa de anumiti coloranti din farduri care starnesc reactii alergice. Mai ales daca sunt folosite pentru prima oara si fata intra in contact cu soarele, sunt de parere medicii demartologi.

Atentie si la cremele de fata. Un produs nou trebuie aplicat mai intai pe o portiune mica de piele de pe mana. Abia dupa 48 de ore, in lipsa oricarei reactii neplacute, va puteti masa fata. De asemenea, specialistii va sfatuiesca sa schimbati marca de crema o data la 6 luni.

Aceleasi precautii sunt valabile si in cazul vopselei de par. Si aceasta trebuie testata in prelalabil timp de 48 de ore pe mana. Iar marca se schimba si mai des, o data la 3 luni. Reactiile alegice la nivelul scalpului de la vopsea sunt dintre cele mai severe.

O alta metoda de prevenire a neplacerilor este simpla hemoleucograma care va poate arata daca aveti sau nu un teren alergic. Totusi, aceasta analiza de sange nu este elocventa in cazul alergiilor de contact.

Astfel, fiecare produs cosmetic se testeaza in prealabil pe o suprafata infima de piele si apoi se foloseste pe suprafete extinse. Acesta recomandare trebuie respectata pentru ca 30% dintre oameni au predispozitie catre alergii.

Detalii!

Back